Kamp

In 2018 gaan we van 21-30 juli op kamp in Tielt-Winge!

Hier onze medische steekkaart. Deze moet je invullen en afgeven voor je op kamp vertrekt. Medische steekkaart 2018

Zie hier ons adres waar de postbode ons altijd kan vinden:
Chiro Hoeilaart + naam en afdeling
Chiro Jevati
Ralisweg 2b
3390 Tielt – Winge

Praktische informatie

Om het kamp in Tielt – Winge zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen wij om de praktische informatie heel goed door te nemen. Indien u nog vragen hebt, aarzel niet en neem een kijkje op de site of stel de vraag aan de leiding van uw kind of aan de hoofdleiding.

..
Bagage
De bagage kan worden binnengebracht op vrijdag 20 juli van 18 uur tot 20 uur aan onze chirolokalen de Joengele. Wie die avond niet kan, vragen, we om een afspraak te maken met Lisa en Melissa, zodat we iets kunnen regelen. De kapoenen nemen hun bagage zelf mee op de dag van hun vertrek.

..
Vertrek
De Tito en Keti gaan naar het schitterende Tielt-Winge fietsen, hierover krijgen jullie nog meer informatie bij de leiding. De Aspi’s gaan ook op eigen houtje naar de kampplaats, dus ook hierover volgt meer info.

Op zaterdag 21 juli spreken de Speelclub en de Rakwi af om 10 uur aan de parking van het station van Groenendaal. Zij gaan met de trein naar de kampplaats. Neem een rugzakje mee met daarin boterhammetjes voor ’s middags, een drankje en eventueel een snackje voor onderweg.

De Kapoenen vertrekken op woensdag 25 juli. Ze worden om 11 uur verwacht aan de Joengele en worden naar de kampplaats gebracht.
Fiets
De Rakkers en de Kwiks nemen hun fiets mee op kamp. Deze worden samen met de bagage binnen gebracht op vrijdag 20 juli. We vragen wel dat de ouders erop toezien dat deze fiets in orde is (banden opgepompt, stuur vastgemaakt, remmen in orde, ketting gesmeerd, zadel op de goede hoogte, …) dit om veel problemen te vermijden. Voor de veiligheid vragen we om een fietshelm en fluovestje mee te nemen! Ook een fietsslot is handig, aangezien het kampterrein niet volledig afgesloten is en dus makkelijk fietsen
meegenomen kunnen worden.

Ook willen we vragen om zoveel mogelijk fietsen al mee te nemen op de ouderdag op 30 juli. Moest dit echt niet mogelijk zijn, gaan ze mee op de camion en kunnen ze later aan de Joengele afgehaald worden. Maak hiervoor afspraak met Lisa en Melissa!
Uniform
Ook dit jaar hebben we veel nieuwe leden en vragen daarom om voorzien te zijn van genoeg chirokledij! Wij chiro-leden zijn fier op ons uniform en laten dat ook graag zien! Bovendien wordt er verwacht dat uw kind bij elke opening en sluiting minstens 1 kledingsstuk van de chiro aan heeft. Indien u meer info wil over ons uniform, kan u altijd bij de rubriek ‘keldij’ terecht.
Postzegels
Als u post wil krijgen van uw kleine spruit(jes), geef hen dan zeker voldoende postzegels, briefpapier en enveloppen (met adressen op) mee. Wij kunnen er geen garanderen!

Kostprijs
We proberen natuurlijk de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Elke groep krijgt op kamp een budget naargelang het aantal inschrijvingen, waarmee ze dan activiteiten kunnen organiseren op kamp. We vragen u het bedrag te storten op volgend rekeningnummer:

BE28 7340 0670 3820
FV CHIRO HOEILAART
J. B. Charlierlaan 76A
1560 Hoeilaart
Ref: KAMP + Naam, Voornaam van uw kind(eren)

..
1ste kind: € 120,00
2de kind: € 110, 00
3de kind: € 100,00
Vanaf het vierde kind: € 80,00
Kapoenen: €55

..
Medische fiche, SIS-kaart / Identiteitskaart & medicatie
De medische fiche zou zo snel mogelijk moeten worden afgegeven aan iemand van de leiding of de hoofdleiding. De SIS-kaart / Identiteitskaart moet in een gesloten envelop zitten samen met 2 mutualiteitsbriefjes. Op die envelop schrijft u de naam en groep van uw kind.

De jongste groepen geven deze envelop af op de dag van vertrek aan hun leiding.

..
Indien uw kind medicatie moet nemen, vragen we voor de kleinste groepen (tot en met Rakwi) om deze aan de leiding af te geven op de dag van vertrek. We vragen ook om geen andere medicatie apart mee te geven! Geef alles aan de leiding! Indien nodig, hebben wij ook een EHBO en apotheekje mee. Vanaf Tito mogen ze hun eigen medicatie bij zich houden, maar er wordt gevraagd de leiding op de hoogte te brengen!

..
Bezoeken
We krijgen soms de vraag of de kinderen tijdens het kamp bezocht mogen worden. Wij vragen met aandrang dit NIET te doen! Het weerzien van een vertrouwd persoon kan heimwee tot gevolg hebben en dat willen we uiteraard vermijden. Ook voor de andere kinderen die geen bezoek krijgen, is dit niet zo leuk!

..
Oudernamiddag
Op maandag 30 juli worden alle mama’s, papa’s, broers, zussen, … uitgenodigd om het kamp mee af te sluiten met de allerlaatste sluiting van het chirokamp. Ouders worden verwacht om 17 uur. We vragen om niet vroeger te komen! U kan genieten van een kommetje bivaksoep en een lekkernijtje. Wij vragen ook om NIET te vertrekken voor de sluiting om 17:30!

..
!! We keren ieder jaar terug met overvolle wasmanden met verloren voorwerpen. Zet dus overal goedde naam van je kind in!!

..
Wat neem ik mee op kamp?
 Slaapzak en eventueel hoofdkussen
 Luchtmatras, matje, veldbed, … (Er zijn geen bedden!!)
 Pyjama
 Voldoende speelkledij die tegen een stootje kan
 Kousen en ondergoed voor 10 dagen
 Zakdoeken
 Warme kledij (lange broek, dikke pull, …)
 Regenkledij (KW)
 Bescherming tegen de zon (petje, zonnecrème, …)
 Zwemgerief
 Badhanddoek
 Drie keukenhanddoeken
 Stevige schoenen
 Een paar reserveschoenen
 Slippers of sandalen voor als het warm is
 Toiletgerief: washandje, zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstel, kam, …
 Schrijfgerief: enveloppen, postzegels, adressen, …
 Een witte T-shirt
 Fluo-vestje
 Zaklamp MET NAAM!!
 Chiro-uniform
 Verkleedkleren (zie bij je eigen groep verder in deze kampchirist voor meer informatie)
 Beetje zakgeld mag, tem Rakwi is € 5,00 meer dan genoeg!
 Fietsslot
 …
Vergeet je goed humeur, speelsheid en fantasie niet!

..
Om de algemene kostprijs wat te drukken, vragen we elk jaar om wat extra’s mee te nemen. We vragen om dit in een plastieken zak te steken en aan de leiding te overhandigen bij het afgeven van de bagage.
 Kapoenen: smeerkaas + grenadine
 Speelclub Meisjes: choco + ontbijtgranen
 Speelclub Jongens: choco + ontbijtgranen
 Kadollen: confituur + chocopoeder
 Kwiks: confituur + smeerkaas
 Rakkers: choco + chocopoeder
 Tippers: choco + ontbijtgranen
 Toppers: choco + grenadine
 Tiptiens: confituur + grenadine
 Kerels: smeerkaas + grenadine
 Aspi-meisjes: choco + ontbijtgranen

..
Wat nemen we NIET mee?
Dure elektronicatoestellen die niet nodig zijn op kamp en toch alleen maar kapot gaan zoals GSM’s, i-Pods, MP3-spelers, … Ook vorig jaar zijn er zo’n spullen stuk gegaan!

Veiligheid van je fiets
Belangrijke boodschap voor iedereen die met de fiets op kamp gaat of zijn fiets meeneemt op kamp! Je moet je fiets controleren of hij veilig is om er een tijdje op de weg mee te fietsen! Als mama/papa geen handige “fietsharry” is dan ga je best even langs bij de fietsenmaker!

..
Hoe ziet een veilige fiets eruit:
Wat moet je zeker nakijken:
– 2 werkende remmen, check remblokjes
– een gesmeerde ketting
– goed hoorbare fietsbel
– opgepompte banden
– reflectoren op beide wielen
– 2 werkende lichten: een geel/wit vanvoor, een rood vanachter
– Goed werkende versnellingen
Wat moet zeker mee:
– FIETSHELM!
– Fluovestje
– Fietspomp en gerief om lekke band te repareren (niet verplicht, maar heel handig!)

Advertenties